Follow me and I will Follow You Back!!!!

HiddEn FilE iN piCtuRe...

Cara nak Hide file dalam Picture Aku sedang bosan seorang diri di rumah so inilah salah satu cara aku nk hilangkan bosan aku. Aku nk kongsi satu idea or taktik or skill macam mana nk simpn or store or hide any file (pic,doc,movie n dll) dalam picture.


1. Copy mana-mana picture yg korang ada tu and letakknya kt desktop korang tuuu


2. Create new winrar folder (any name) pastu korang simpn la pape file yg korang nk hide tu lam winrar tu


3. Pastu korang open CMD/command prompt

(- start - run - cmd )


4. Dalam cmd tu korang taip : copy /b namapiture.jpg + namawinrar.rar namabaru.jpg pastu korang hit enter


5. Try check kt desktop korang tu korang akan jumpa pic namabaru.jpg yg korang baru create tu. Lau korang nk check ada file pape tak lam pic namabaru.jpg tu korang create tu just right click dekat pic tu and open with winrar.


6. Done.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comments:

Hime said...

menarik...tapi complicatednya...

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...